maanantai 19. maaliskuuta 2012

Jauhot pöllyää!

Meillä on oppilaat innostuneet leipomaan. 
Tänään he tekivät suklaapiirakkaa ja 
eilen muffinsseja, marjapiirakkaa ja sokerinappeja. 
Tätä menoa me paisutaan kuin pullataikinat.

Itse tein pitaleipiä ja kuvissa olevia grissini-keksejä. 
Taitaa huomenna taas jauhot pöllytä !




Grissini-Keksit (50 kpl)
50 g hiivaa
3 dl vettä
2 valkuaista
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3/4 dl öljyä
8 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa 
voimallisesti kymmenisen minuuttia. Anna kohota puolisen tuntia.
Leivo taikina ohuiksi tangoiksi. Anna kohota hieman ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa keiton kera. Säilytä kuivassa paikassa lasitölkissä.

3 kommenttia:

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Jauhojen pöllyttäminen on ihanan terapeuttista. Ja se syöminen vasta ihanaa onkin:)

Sofia kirjoitti...

Anna vatsojen vaan paisua, ihanan näköiset grissinit, maistuvat niin hyvin punaviinin ja juuston kanssa tai proseccon kanssa ihan vaan sellaisenaan. Mukavaa tiistaita punaiseen villaan!

Susanna kirjoitti...

Tunnustus pyrkii luoksesi. Löytyy minun blogista.