sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puutarhakurssin sekoittama

Olin eilen Marttojen järjestämällä puutarhakurssilla ja nyt ei tahdo housuissa pysyä. Aiheina oli vieraslajit, kaupunkiviljely ja satoisa palsta. Ilta menikin sitten kahvitellessa uudesta marttamukista (Taas yksi lisää kokoelmaani.) ja kauniita puutarhakuvia selaillessa.


Taimitarhallani näyttää nyt tältä:


Viime viikonlopulla laitoin kesäkurpitsat ja taimet ovat jo noin isoja. Taisin laittaa innostuksissani liian aikaisin. Taimet ovat tosi väkevän näköisiä muihin taimiin verrattuna. Tuntuu ihan siltä, että ne valtaavat ensi viikon aikana koko keittiön...

Basilikatkin ovat vielä voimissaan. Taimia on yhteensä kaksi ikkunalaudallista. Hyvä, että on runsaasti. Todennäköisesti ehdin tappamaan niistä suurimman osan. Taimet kyllä näyttävät paljon suuremmilta kuin todellisuudessa ovat.

Toivottavasti aurinko paistaa syksyyn asti yhtä ihanasti kuin tänään!

5 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Suloiset nuo pikkubasilikat! Kyllä minunkin peukalo odottaa innolla että saa muuttua vihreäksi! Saa vihdoinkin touhuta puutarhassa ja mitä parasta puutarhamyymälässä kesäkukkien shoppailu.

Tiina kirjoitti...

Komiat pikkutaimet sulla! Mun punalehtinen basilika tulee aika paljon jälkijunassa, mutta en tiedä ollaanko niitä samaan aikaan kylvettykään. Lannoituskin pitäis aloitella, kun osassa taimia on jo juuret purkin pohjassa.

Keittäjä kirjoitti...

Sofia: Minä taas pelkään koko ajan, että peukaloni vihreys häviää tai sitten ei riitä koko kesää. Pitäisi vaan pian päästä tosi toimiin ja ennen kaikkea satoa keräämään ;-)

Tiina: Kesäkurpitsat vaihdoin kasvamaan maitopurkkeihin. Muistin tosiaan sinun kirjoituksesi, että lannoitus on aloitettava, kun juuret ovat pohjassa. Tosin ne eivät enää huomenna olisi mahtuneetkaan noihin pikku purkkeihin.

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Hienot on taimiviljelmät, ihan kateeksi käy! Täällä tullaan melko lailla jäljessä:)

Keittäjä kirjoitti...

Ei kannata kadehti, sillä mulla ei ole paikkaa mihin ne laittaisin kun ilmat lämpiää. Toivottavasti pysyvät edes hengissä juhannukseen.