maanantai 6. helmikuuta 2012

Haaveita

Pyrrö ja Marttinen: Puutarhan vihreä vuosi
Vireaho ja Tammikari: Suomalaisia unelmapuutarhoja
Ihastuin näihin puutarhatunnelmiin. Pysähdyin oikein itsekin miettimään, että mikäköhän näissä viehättää. Kuvat voisivat olla meidän puutarhasta. Miten vapauttavaa tajuta, että mulla on jo unelmien puutarhani..... Ensi kesänä taidetaan vain tyytyä leikkaamaan nurmikko.

Viheaho ja Tammikari: Suomalaisia unelmapuutarhoja
Varmaan ihan oikeasti haaveilen runsassatoisesta puutarhasta, jossa sitten kulkisin korin kanssa keräilemässä herkkuja ruokapöytään ja hyötykuivuriin. Kasvihuone olisi kesäolohuoneemme, syksyisin järjestäisin siellä sadonkorjuujuhlat ja talvisin pukisin sen valoilla. (Kuka hoitaisi?)

Rile Norbergin keittiötarha lehdessä Kotipuutarha 4/2011
Löysin kuitenkin erittäin komean keittiöpuutarhan kuvan. Tällaisia voisi vaikka kokeeksi laittaa talon eteläpäätyyn. Ehkä onnistuisin kahden laatikon hoidossa syksyyn asti. Ja yksi laatikko tietenkin oppilaille ja.....

On siis olemassa haaveita, jotka on jo toteutuneet. Haaveita, joista vain haaveillaan ja haaveita, jotka voivat toteutua.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Moikka!

Oon kanssa ajatellut ens kesäks jotakin ihan pienimuotoista laatikkoviljelyä. Heh! Todennäköisesti en saa muuta kasvamaan kuin korkeintaan lehtisalaatin ja ruohosipulin. Mut kiva olis kokeilla :)

Keittäjä kirjoitti...

Niin tosiaan. Nyt pitäisi valita varmat ja helpot kasvit, että onnistuu. Mielellään sellaiset, jotka keväällä laitetaan kasvamaan ja syksyllä sitten käydään poimimassa sato. :)