keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesälomamatkan korvike

Lomapäivä katoaa yksi toisensa jälkeen. Meidän kesälomamatka suuntautuu lähinnä meidän kaikkien uuteen innostuksen kohteeseen eli omaan puutarhaan. Vaikka puutarhamme on hyvin vaatimaton, ovat meillä etenkin oppilaat erittäin innostuneita asiasta. Tarkennan vielä, että kutsumme puutarhaksi paikkaa, johon olemme rakentaneet kasvilavat, laittaneet puulaatat ja kasvusäkit. Koko muu tonttimme on pihaa.
Oppilaat kantavat koko päivän ruukkuja paikkaa vaihtaen ja kastelukannut vain viuhuvat. Onni voi tulla myös pienistä asioista..... tämä on kyllä meillä iso asia, sillä onhan taimista ja lavoista kohistu koko kevät.

Puutarhatekemistä pitäisi löytyä koko päiväksi. Tämän päivän lisähomma oli kasvien merkkaus. Teimme pari viikkoa sitten ystäväni kanssa alumiinilangasta tällaisia mm. nimikointisydämiä. Alumiinilanka taipui niin ihanasti, että paluumatkalla kotiin ostimme oppilaiden kanssa kaikkia värejä yhden vyyhdin. Taivutellaan sitten oikein urakalla syksymmällä.
Huomenna päästään maalaushommiin!

6 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Kyllä se onni tulee pienistä asioista, olet ihan oikeassa. Ihanaa että lapset saavat kasvaa niin luonnon keskellä "terveellisellä" tavalla. Ei sitä onnea aina löydä matkoilta, se voi löytyä ihan omasta pihamaasta!

Tiina kirjoitti...

Oikeen vaan tosi kiva juttu, että oppilaat ovat noin innostuneita puutarhanhoidosta :) Mahtavaa! Jatkakaa samaan malliin!

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ihania noi rautalankakyltit!

Keittäjä kirjoitti...

Sofia: Olet aivan oikeassa. Yleensä sitä luullaan, että onni on lähes saavuttamattomissa, mutta se on juuri tässä ja nyt. Pitää avata vain silmät.

Tiina: Tänään taas jatkettiin yhtä innostuneesti. Innostus on aina mukavaa!

Marsa: Rautalankakyltit ovat kyllä söpöjä. Päällystimme laput vielä kontaktimuovilla niin kestävät sadettakin.

Marika kirjoitti...

Hienot kasvilavat sulla. Onnea viljelyyn!

Keittäjä kirjoitti...

Kiitos Marika!