tiistai 5. kesäkuuta 2012

Villivihannekset

Eilen taas marttailtiin ja tällä kertaa villivihannesten parissa.


Koriini keräsin voikukan lehtiä, siankärsämöä, villimaksaruohoa ja villikuminaa.

Meillä oppilaat löysivät viime kesänä kuminaa ja luulin, että se on jäänne vanhasta kasvimaasta. Kumina onkin villi ja mikä säkä, nyt sitä kasvaa ihan kasvilavojen kulmassa. Kumina maistuu äärettömän hyvältä broilerin kanssa. Kannattaa kokeilla.
Villikuminan voi äkkiseltään sekoittaa koiranputkeen. Kuminan lehdet ovat hyvin tillimäiset kuten kuvassa huonosti näkyy. 


Kuusenkärkän kaikki tunnistaa ja lähes kaikki ovat varmaan maistaneetkin. Tiesitkö, että niistä on paljon c-vitamiiniä.

Teimme kuusenkärkistä kuusenkärkkäjuomaa. Litraan omenamehua laitetaan pari kourallista kuusenkerkkiä.

Soseutetaan sauvasekoittimella ja jätetään maustumaan ainakin tunniksi (mitä lyhyempi aika, sitä enemmän laitat kerkkiä). Sitten siivilöidään ja nautitaan parin päivän sisällä. Myös muut mehut käyvät pohjaksi. Juoma oli erittäin hyvää ja helppotekoista.
Tarkennan vielä, että kärkkä on parhaimmillaan ennen kun se tulee piikikkääksi.


 Käytimme ruuanvalmistuksessa myös villisuolaheinää,


 siankärsämöä

 ja villimaksaruohoa, joka muuten maistuu herneelle.

Tässä kulhossa on revittyä voikukkaa.
Lisäksi laitettiin jäävuorisalaattia ja tomaattia. Kuvauksen jälkeen salaattiin murusteltiin homejuustoa. Salaatin kruunasi yrteistä itse tehty salaatinkastike.

 Tässä esikäsitellään takiasta ja
 tässä se on valmista herkkua.

Aurinkoisessa säässä ja upeissa maalaismaisemissa

Kiitos Perinnepadan Päiville hyvästä kurssista!

Nyt kurssin jälkeen näen villiintyneen pihamme eri silmin. Minullahan on jo valmis hyötypuutarha....

1 kommentti:

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Vau, olipas monipuolinen kurssi! Noista en ole kokeillut kuin kuusenkerkkiä, villisuolaheinää ja voikukan lehtiä. Mahtaisinko edes tunnistaa kaikkia..?